17 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κρανιδίου Γεώργιου Φραγκούλη
Επικαιρότητα | 08 Ιουνίου 2017
ΤΑΒΕΡΝΑ COSTA – ΔΡΟΥΖΑΣ

costa3

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων, περνώντας από τις λαϊκές ταβέρνες της περιοχής. Αυτή τη φορά σειρά είχε η οικογενειακή ταβέρνα του Δρούζα στην περιοχή Κόστα, απέναντι από το νησί των Σπετσών.

Στο κέντρο της, βραβευμένης επανειλημμένα με τη γαλάζια σημαία, παραλίας της Κόστα βρίσκεται μια από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες της Ελληνικής Ριβιέρας, η ταβέρνα Costa της οικογενείας Δρούζα. Μια από τις λίγες στην Ελλάδα όπου μπορεί να καυχιέται για την ενός αιώνα ιστορία της. Βρεθήκαμε γύρω από ένα τραπέζι πάνω στην ακρογιαλιά με φόντο τις Σπέτσες με την 3η και την 4η γενιά Δρουζέων, τον κυρ-Ηλία, το γιό του Γιάννη και τον ανηψιό του Γιάννη και αφεθήκαμε στην ιστορία της ταβέρνας τους.

costa2

«Το 1940 κτίζεται εδώ μια μεγαλύτερη ταβέρνα, το 1956 γίνεται η οδική σύνδεση με Πόρτο Χέλι και το 1960 η άσφαλτος. Το εστιατόριο γίνεται γνωστό στέκι, με σταθερή πελατεία από τις γύρω εξοχικές κατοικίες, το Πόρτο Χέλι αλλά και όλη την Ερμιονίδα. Πού αλλού να βρουν τραπέζια πάνω στο κύμα, βεράντα κατάλευκη σαν να είσαι σε καράβι, με φόντο το μπλε της θάλασσας και τις γραφικές Σπέτσες. Δεν υπάρχει τουρίστας που να μην σταθεί να βγάλει φωτογραφία τη θάλασσα με φόντο τις Σπέτσες, με το που θα φτάσει στο εστιατόριο!«, σχολιάζει γελώντας ο κυρ-Ηλίας».

costa4

Ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν μπάνιο, μαγευτική θέα – πρωί, μεσημέρι, βράδυ – να γευτούν μεγάλα φρέσκα ψητά ψάρια, αλλά και τα κλασικά ελληνικά μαγειρευτά, όπως ο μουσακάς, τα σουτζουκάκια, τα γεμιστά και κυρίως τα λαδερά. Κι όλα αυτά σ’ ένα κλίμα άκρως φιλικό και οικογενειακό.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/taverna-costa-porto-xeli-ermionida/